Trampa atlaistā FIB direktora Komija atvadu vēstule

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps 10. maijā pieņēma šokējošu lēmumu atcelt no amata Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Džeimsu Komiju. Jaunākā informācija liecina, ka Komijs neilgi pirms viņa atlaišanas sacījis likumdevējiem, ka vēlas iegūt plašākus resursus FIB izmeklēšanai par Trampa vēlēšanu kampaņas sakariem ar Krieviju, aģentūrai «Reuters» atklājis kāds avots Kongresā.

Komija atbrīvošana no amata raisījusi daudzus jautājumus par šādas Trampa rīcības motīviem. Vairāki ASV demokrāti jau pauduši viedokli, ka Trampa lēmums atbrīvot no amata Komiju varētu būt mēģinājums sabotēt izmeklēšanu par iespējamiem Trampa komandas sakariem ar Krieviju. Savukārt Tieslietu ministrijas preses pārstāvis noliedza, ka Komijs būtu lūdzis papildu resursus.

CNN rīcībā ir nonākusi Komija atvadu vēstule kolēģiem un draugiem, kurā viņš pateicas visiem par kopīgo darbu un atzīst, ka posteni pamet ar skumjām.

Visiem:

Es jau sen zināju, ka prezidents ir tiesīgs atlaist FIB direktoru jebkāda iemesla dēļ vai arī pavisam bez iemesla. Es netērēšu laiku, lai komentētu šo lēmumu vai tā izpildi. Es ceru, ka jūs to arī nedarīsiet. Tas ir izdarīts, un būs jau labi, lai gan man ļoti pietrūks gan jūsu, gan misijas.

Es jau iepriekš esmu sacījis, ka juku laikos Amerikas ļaudīm FIB būtu jāuztver kā kompetences, godīguma un neatkarības balsts. FIB pamešanu tik grūtu padara tieši tā darbinieku raksturs un kvalitāte, kas kopā veido Amerikas pamatu.

Ir ļoti grūti pamest cilvēku grupu, kas ir apņēmusies darīt tikai to, kas ir pareizi. Es ceru, ka jūs turpināsiet izdzīvot mūsu vērtības un pildīsiet misiju, kuras mērķis ir aizsargāt Amerikas cilvēkus un Konstitūciju. Ja jūs tā darīsiet, tad arī jums būs skumji, kad dosieties prom, bet Amerikas iedzīvotāji būs drošāki.

Strādāšana kopā ar jums ir bijis viens no manas dzīves lielākajiem priekiem. Paldies jums par šo dāvanu!

Džeimss Komijs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu