ASV Senāta izlūkošanas komiteja pieprasa Flinnam dokumentus

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Senāta izlūkošanas komiteja trešdien nākusi klajā ar oficiālu prasību bijušajam ASV prezidenta padomniekam nacionālās drošības jautājumos Maiklam Flinnam nodot komitejai dokumentus, kas saistīti ar izmeklēšanu par Krievijas iespējamo jaukšanos pērnā gada ASV prezidenta vēlēšanās.

Komitejas priekšsēdētājs republikāņu senators Ričards Burss un vicepriekšsēdētājs demokrātu senators Marks Varners trešdien kopīgā paziņojumā norādīja, ka komiteja šādu lēmumu pieņēmusi pēc tam, kad Flinns aprīlī ar sava advokāta starpniecību atteicies sadarboties un labprātīgi nodot komitejai minētos dokumentus.

Arī citi ASV prezidenta Donalda Trampa sabiedrotie pēdējo nedēļu laikā saņēmuši līdzīgas prasības no Senāta izlūkošanas komitejas.

Flinns nacionālās drošības padomnieka amatā noturējās vien 24 dienas, līdz Tramps viņu atlaida, jo Flinns nebija atklājis patiesību par saviem kontaktiem ar Krievijas vēstnieku Vašingtonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu