Maskavā aizturēti protestētāji pret geju spīdzināšanu Čečenijā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Maskavā ceturtdien aizturēti vairāki aktīvisti, kas gatavojās varasiestādēm iesniegt pret geju aizturēšanu un spīdzināšanu Čečenijā savāktos parakstus.

Aizturēšana notikusi pie Ģenerālprokuratūras ēkas, pavēstīja homoseksuāļu tiesību aktīvists Igors Jasins, piebilstot, ka protesta vēstuli parakstījuši aptuveni divi miljoni cilvēku.

Neatkarīgais laikraksts «Novaja gazeta» aprīlī ziņoja, ka Čečenijā aizdomās par homoseksuāliem sakariem aizturēti aptuveni 100 vīrieši un trīs nogalināti.

Ziņu aģentūra «Associated Press» intervējusi kādu čečenu vīrieti, kurš liecināja par spīdzināšanu, kā arī apstiprināja agrākās publikācijas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins aprīlī tikās ar Čečenijas prokremlisko līderi Ramzanu Kadirovu, kurš noraidīja «provokatīvās» apsūdzības.

Tiesa gan, ANO cilvēktiesību komisārs un prominentas starptautiskās organizācijas apsūdzības uztvērušas nopietni un mudina Krievijas varasiestādes tās izmeklēt.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu