Makrons un Merkele meklēs jaunu Eiropas kursu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Jaunievēlētais Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien Berlīnē tiksies ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, piektdien paziņojusi Vācijas valdība, abām valstīm stiprinot to aliansi un domājot par jaunu Eiropas Savienības (ES) kursu.

Lai uzsvērtu Parīzes ciešās attiecības ar Berlīni, Makrona ierašanās Vācijā būs viņa pirmā ārvalstu vizīte pēc inaugurācijas, kas gaidāma svētdien.

Francija un Vācija tradicionāli tiek uzskatītas par Eiropas Savienības (ES) integrācijas un pārmaiņu virzītājspēkiem.

Merkele jau ir atbalstījusi Makronu aicinājumu veidot jaunu Eiropas investīciju programmu, lai stiprinātu izaugsmi. Kanclere ir norādījusi, ka saprot milzīgos uzdevumus, kas Makronam jāpaveic.

«Mēs labprāt domājam par kopīgām investīcijas programmām, jo arī Vācijai ir vajadzīgs izrāviens digitālajā jomā,» viņa ceturtdien paziņoja medijiem.

Proeiropeiskā brīvās tirdzniecības atbalstītāja Makrona uzvara pār galēji labējo kandidāti Marinu Lepēnu Vācijā tika uztverta ar atvieglojuma sajūtu, ņemot vērā, ka Berlīne ES uzskata par nozīmīgu tās pasaules redzējuma un ekonomikas pīlāru.

Tomēr Makrona un Merkeles tikšanās notiek brīdī, kad bloku gaida svarīgi pārbaudījumi, tostarp smagas sarunas ar Londonu par Lielbritānijas izstāšanos no ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu