Aptauja: Gados jauno un veco britu vidū liela šķelšanās attieksmē pret «Breksitu»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Gados jauno un veco britu vidū novērojamas aizvien lielākas atšķirības attieksmē pret valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) un valsts vadību, liecina piektdien publiskotas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Pētījumu centra «YouGov» tīmeklī sarīkotā aptaujā, kas veikta pēc laikraksta «The Times» pasūtījuma, 62% aptaujāto vecumā no 18 līdz 24 gadiem piekrita uzskatam, ka «Breksits» ir nepareizs lēmums. Tikai 25% šajā vecuma grupā uzskatīja, ka lēmums ir pareizs.

«YouGov» aptaujā tikai 31% šajā vecuma grupā atbalstīja uzskatu, ka konservatīvo premjerministrei Terēzai Mejai jāturpina vadīt valsti. 37% atbalstīja opozīcijā esošo leiboristu līderi Džeremiju Korbinu.

Atbildot uz jautājumu par labāko premjerministru, vecuma grupā virs 65 gadiem 70% atbalstīja Meju, bet tikai 7% deva priekšroku Korbinam.

Aptaujā konservatīvos atbalstīja 46% aptaujāto, kas ir par 16 procentpunktiem vairāk nekā leiboristus, kas liecina, ka pēc 8.jūnijā paredzētajām pirmstermiņa parlamenta vēlēšanām Meja varēs rēķināties ar pārliecinošu vairākumu parlamentā.

45% aptaujāto vecumā grupā no 18 līdz 24 gadiem atzina, ka balsos par leiboristiem, bet 68% grupā virs 65 gadiem plānoja vēlēšanās atbalstīt konservatīvos.

46% respondentu atzina, ka pērnā gada jūnijā notikušajā referendumā pieņemtais lēmums izstāties no ES bija kļūda, bet 43% šādu soli atzina par pareizu.

Komentējot aptaujas rezultātus, politikas analītiķis Metjū Gudvins tviterī norādīja, ka viedokļu atšķirības par «Breksitu» «nākamos gadus plosīs Lielbritāniju».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu