Krievijas pokemonu ķērājs: «Tagad vēl vairāk esmu pārliecināts, ka reliģija nav vajadzīga»

TVNET/LETA/DOŽDJ
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jekaterinburgas tiesa 11. maijā atzina blogeri Ruslanu Sokolovski par vainīgu ticīgo jūtu aizskaršanā un naida kurināšanā un piesprieda viņam trīsarpus gadus nosacīti.

Sokolovskis bija publiskojis videoierakstu par pokemonu ķeršanu Jekaterinburgas pareizticīgo baznīcā. Viņam noteikts pārbaudes laiks - trīs gadi, kā arī liegts mainīt dzīvesvietu un darbu bez uzraudzības iestāžu informēšanas.

Tiesa atzina viņa vainu arī «nelikumīgā speclīdzekļu izmantošanā», jo viņam bijusi pildspalva ar videokameru.

Sokolovskis sarunā ar Krievijas televīzijas kanālu «Doždj» atklāj, ka tagad vēl vairāk ir pārliecināts, ka reliģija nav vajadzīga.

Blogeris arī atzīst, ka pēc tam, kad uzzinājis, ka sods ir nosacīts, viņš «spēcīgi uzelpojis». «Tas bija atvieglojums,» viņš saka, «it kā vesels kalns no pleciem novēlās. Tā kā apcietinājumā kādu laiku esmu pavadījis, tad atgriezties man tur negribas.»

Sokolovskis atzīst, ka pa astoņiem pirmstiesas ieslodzījumā pavadītajiem mēnešiem viņš daudz ko ir mācījies un pārdomājis, turklāt savu viedokli par reliģijas bezjēdzīgumu viņš nostiprinājis vēl vairāk.

«Reliģija cilvēcei kā institūcija vairs nav vajadzīga. Tai pamazām vajadzētu nobīdīties otrajā plānā, līdz beigās pavisam izzust.»

Sokolovskis tika aizturēts pēc tam, kad 2016.gada 11.augustā savā kanālā tīmekļa vietnē «YouTube» ievietoja video, kurā redzams, kā viņš viedtālrunī, atrodoties baznīcā, spēlē pokemonu ķeršanas spēli.

Sākotnēji viņam tika piemērots mājas arests, bet kopš oktobra viņš atrodas pirmstiesas apcietinājumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu