Izglābj nomocītu pusaudzi, kuru vecāki kopš dzimšanas ieslodzījuši mājoklī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds 14 gadus vecs zēns no Izraēlas pilsētas Haderas, kuru vecāki, iespējams, visu mūžu turējuši ieslēgtu ģimenes mājoklī, ir atbrīvots un nodots aprūpei.

Haderas policija atklāj, ka pēc ielaušanās dzīvoklī atraduši pusaudzi «smagas nolaidības stāvoklī», raksta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Kārtības sargus izsauca kaimiņi smakas dēļ. Policisti esot gaidījuši, ka atradīs līķi, taču tā vietā uzgāja zēnu un viņa vecākus, kuriem abiem ir pāri par 60 gadiem.

Izmeklētāji konstatēja, ka pusaudzis reizēm turēts no metāllūžņiem pašdarinātā būrī ārpus dzīvokļa. Vienu vai divas reizes mēnesī naktī viņu izlaida netālajā pagalmā.

Vecāki, kuri, domājams, ir no Krievijas, uz Haderu pārvācās pirms astoņiem gadiem. Bērnu viņi oficiāli nereģistrēja.

Policijas nopratināšanas laikā viņi noliedza, ka būtu pret dēlu izturējušies vardarbīgi, un apgalvoja, ka nopietnās medicīniskās problēmas padarīja viņa ieslodzīšanu par nepieciešamību.

Kaimiņš vietējam armijas radio atklāja, ka ziņoja varasiestādēm pēc tam, kad pa logu bija zēnu ieraudzījis savām acīm. Viņš izskatījies kā «zombijs no šausmu filmām». «Es ieraudzīju viņa acis, un tās sacīja «palīdzi man!»»

Izmeklētāji secināja, ka vecākiem nav bijis nodoma mērķtiecīgi zēnam kaitēt, tāpēc viņus atbrīvoja, piemērojot probācijas uzraudzību.

Par zēnu rūpējas sociālie dienesti, kamēr tiek veiktas padziļinātas medicīniskās pārbaudes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu