Sīrija: ASV apsūdzības par masu slepkavības pēdu slēpšanu ir «Holivudas scenārijs»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV apgalvojumi, ka Sīrijas valdība izmanto krematoriju tūkstošiem nogalināto ieslodzīto līķu sadedzināšanai ir nepamatoti un neatbilst realitātei, otrdien paziņojusi Damaska.

«Šie apgalvojumi ir pilnīgi nepamatoti, tie nav nekas cits, kā šīs administrācijas un tās aģentu iztēles produkts,» paziņoja Sīrijas Ārlietu ministrija.

«ASV administrācijas ir atkārtoti safabricējušas melus un apgalvojumus, lai attaisnotu savu agresiju un iejaukšanos citas suverēnas valsts lietās,» teikts ministrijas paziņojumā.

«Vakar ASV administrācija cēla gaismā jaunu Holivudas scenāriju, kas nav saistīts ar realitāti, apsūdzot Sīrijas valdību (..) krematorijas uzbūvēšanā Saidnajas cietumā,» paziņoja ministrija.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pirmdien apsūdzēja Sīrijas valdību tūkstošiem ieslodzīto noslepkavošanā un līķu sadedzināšanā militārajā cietumā netālu no Damaskas.

Valsts departaments paziņoja, ka Saidnajas militārajā cietumā tiek pakārti aptuveni 50 ieslodzītie dienā. Viņu līķi tiek sadedzināti krematorijā, lai slēptu pierādījumus par šīm slepkavībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu