Ceļojums laikā un telpā: nomaļš ciemats, kur «mīt» Krievijas valdnieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Mazapdzīvotajā ciematā, kas atrodas 140 kilometrus uz austrumiem no Maskavas, Mihaila Koršunova nams ir pamanāms jau no tālienes. Iemesls tam ir Krievijas valdnieku krāsainie portreti.

Mihaila kolekcijā, kas rotā viņa nama ārsienu, ir gan 13. gadsimta Novgorodas princis Aleksandrs Ņevskis, gan tagadējais prezidents Vladimirs Putins.

Koršunovs, kurš glezniecību apguvis pašmācības ceļā, visus portretus gleznojis pats. Savā radošajā darbībā viņš izmanto dažādus stilus un tehnikas, raksta AP.

Krievijas līderu portretus viņš gleznojis reālistiskā manierē, savukārt dažas ikonas radījis, imitējot seno tradicionālo stilu.

Ciematā Mihails ir kļuvis par vietēja mēroga slavenību. Lai arī pārsvarā ar mākslu viņš nodarbojas savas prieka pēc un ar to nepelna, viņš saņem arī pasūtījumus. Piemēram, kāds vietējais restorāns pasūtīja viņam izdekorēt tā fasādi un interjeru.

Foto: AP/Scanpix

Koršunovs, kurš ir bijušais ugunsdzēsējs, nu iztiku pelna kā mežsargs. Bez glezniecības viņš raksta arīdzan dzeju.

Severnaja Grivas ciemata iedzīvotāji veco vīru tur augstā godā viņa talantu un dāsnuma dēļ. Viņš vietējiem bērniem uztaisījis arī koka slīdkalniņu.

Tāpat kā pārējie ciemata iedzīvotāji arī Mihails pārtiku sev sagādā pats, proti, izaudzē. Tiesa, arī to viņš dara radošā manierē, jo viņa traktora sānu korpusu rotā uzgleznots briedis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu