Ukrainā aizliedz Georga lentītes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Ukrainas Augstākās radas deputāti nobalsojuši par likumprojektu, kas par Georga lentīšu izgatavošanu un propagandēšanu paredz administratīvo atbildību.

Likumprojekta iniciatore bija frakcija «Tautas fronte». Viens no iemesliem šāda likumprojekta pieņemšanai bija pēdējie 9. maija notikumi Dņeprā un citās Ukrainas pilsētās, raksta Ukrainas neatkarīgā mediju platforma «Hromadske».

Par likumprojekta pieņemšanu nobalsoja 238 no 338 sēdē reģistrētajiem deputātiem, ziņo «Meduza».

Saskaņā ar šo likumu Ukrainas administratīvajā kodeksā tiks ieviests 173. pants, kas paredz sodus un administratīvo arestu par publisku Georga lentītes demonstrāciju, nēsāšanu vai attēlošanu.

Likumā paredzēts izņēmums muzejiem, kā arī veterāniem, kuriem piešķirti apbalvojumi ar lentītes atveidojumu.

Par pirmo likuma pārkāpuma reizi paredzēts sods līdz 2550 grivnām (aptuveni 88 eiro), bet par atkārtotu pārkāpumu – līdz 5100 grivnām (aptuveni 175 eiro) vai 15 diennaktis aresta.

Augstākās radas deputāts Antons Herašenko paziņoja, ka pieņemtais likums veicinās Krievijas agresijas apkarošanu Ukrainā. «Šis likums iestāsies pret Krievijas propagandas mēģinājumiem sašķelt Ukrainas tautu,» sacīja Herašenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu