Putins gatavs publiskot Lavrova un Trampa sarunu ierakstu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix, TVNET

Vladimirs Putins paziņojis par gatavību publiskot Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova un ASV prezidenta Donalda Trampa sarunu ierakstu, ja vien ASV neiebildīs.

Putins uzskata, ka apvainojumi Donalda Trampa virzienā par slepenas informācijas izpaušanu ir «politiska šizofrēnija», ziņo «Interfax».

«Mēs redzam, ka ASV attīstās politiskā šizofrēnija. Nekā citādāk es nevaru izskaidrot apvainojumus, ka prezidents būtu izpaudis Lavrovam kaut kādus noslēpumus,» viņš paziņoja preses konferencē pēc pārrunām ar Itālijas premjerministru Paolo Džentiloni.

«Starp citu, ar viņu (Lavrovu) šodien jau runāju. Nāksies izteikt viņam piezīmi, rājienu, jo šajos noslēpumos nav ar mums padalījies. Ne ar mani, ne ar Krievijas specdienestu pārstāvjiem. Tas ir ļoti nelāgi no viņa puses,» jokoja Putins.

Tāpat viņš arī paziņoja, ka Krievija ir gatava publiskot Trampa un Lavrova sarunu ierakstu no Ovālā kabineta, ja vien ASV administrācija neiebildīs.

Tramps tikmēr otrdien paziņoja, ka viņam bijušas «absolūtas tiesības» atklāt informāciju Krievijas amatpersonām.

Laikraksts «Washington Post» pirmdien ziņoja, ka Tramps tikšanās laikā Baltajā namā pagājušajā nedēļā Lavrovam un vēstniekam Vašingtonā Sergejam Kisļakam atklājis ārkārtīgi slepenu informāciju par teroristu grupējumu «Islāma valsts».

Šo informāciju Vašingtonai bija piegādājis kāds partneris, kas nebija devis atļauju to nodot Maskavai, ziņoja laikraksts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu