No Mosulas rietumiem trīs mēnešos bēgļu gaitās devušies 500 000 irākiešu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irākā Mosulas rietumos starp valdības karaspēku un džihādistu grupējumu «Islāma valsts» notiekošo kauju dēļ trīs mēnešu laikā šo pilsētas daļu pametis pusmiljons tās iedzīvotāju, ceturtdien pavēstīja ANO.

Kopumā kopš Mosulas atbrīvošanas operācijas sākuma pagājušā gada oktobrī «Islāma valsts» pēdējo Irākas bastionu pametuši 700 000 cilvēku, ziņo ANO Humāno jautājumu birojs (OCHA).

Irākas armija jau janvārī padzina ekstrēmistus no Mosulas austrumiem, bet kaujas, lai atgūtu kontroli pār rietumdaļu, ir sarežģītākas iedzīvotāju blīvuma dēļ.

OCHA prognozē, ka kaujām pastiprinoties un tuvojoties Mosulas vecpilsētai, bēgļu gaitās dosies vēl līdz 200 000 cilvēku.

Kā otrdien pavēstīja Irākas armijas pārstāvis, Irākas spēki no «Islāma valsts» atkarojuši teju 90% Mosulas rietumu.

«Islāma valsts» kontrolē teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu