Stoltenbergs uzticas sensitīvas informācijas apmaiņai NATO iekšienē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

NATO dalībvalstis spēj savā starpā dalīties ar sensitīvu izlūkinformāciju un apieties ar to pienācīgi, ceturtdien atzina NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, ar šo paziņojumu nākot klajā neilgi pēc mediju apgalvojumiem, ka ASV prezidents Donalds Tramps esot atklājis Krievijai slepenu informāciju.

«Es ļoti augsti vērtēju sadarbību, kas mums NATO iekšienē ir attiecībā uz dalīšanos ar informāciju,» Stoltenbergs sacīja žurnālistiem, lūgts komentēt Trampa rīcību.

«Es uzticos sabiedrotajiem pietiekamā mērā, un es esmu absolūti pārliecināts, ka viņi spēj ar šo informāciju dalīties un pareizi ar to apieties,» viņš piebilda.

Laikraksts «Washington Post» pirmdien ziņoja, ka Tramps tikšanās laikā Baltajā namā pagājušajā nedēļā Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam un Krievijas vēstniekam Vašingtonā Sergejam Kisļakam atklājis ārkārtīgi slepenu informāciju par teroristu grupējumu «Islāma valsts».

Tramps tikmēr otrdien paziņoja, ka viņam bijušas «absolūtas tiesības» atklāt informāciju Krievijas amatpersonām.

Trešdien ASV telekanāls ABC, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņoja, ka Tramps Krievijas pārstāvjiem atklājis no Izraēlas iegūtu slepenu informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu