Tramps skandāla ēnā devies pirmajā starptautiskajā vizītē

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien devies savā pirmajā starptautiskajā vizītē, ko gan aizēnojis skandāls, kas veidojas ap izmeklēšanu par iespējamu Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās.

Tramps plāno sestdien ierasties Saūda Arābijā, bet pēc tam apmeklēt Izraēlu, Vatikānu un Itāliju.

Vizītes mērķis ir apliecināt ASV vadošo lomu uz pasaules politikas skatuves, attiecību stiprināšana ar citiem pasaules līderiem un vienotības vēsts izplatīšana pasaules lielāko reliģiju vidū.

Trampam plānota arī tikšanās ar NATO līderiem Briselē un G7 valstu grupas pārstāvjiem Sicīlijā.

Gaidāms, ka Saūda Arābijā Tramps paziņos par ieroču darījumu ar Saūda Arābijas līderiem, tiksies ar karali Salamanu un Persijas līča Sadarbības padomes (GCC) dalībvalstu pārstāvjiem, kā arī uzstāsies ar runu vairāk nekā 50 musulmaņu līderu priekšā, aicinot tos cīnīties pret ekstrēmismu.

Izraēlā Tramps tiksies ar Izraēlas prezidentu Reuvenu Rivlinu un premjerministru Benjaminu Netanjahu, kā arī tiksies ar palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu.

Tramps būs pirmais ASV prezidents, kurš, atrodoties amatā, apmeklējis Raudu mūri. Plānots, ka Tramps arī sacīs runu Izraēlas Muzejā.

ASV prezidentam Vatikānā plānota tikšanās arī ar pāvestu Francisku un Romā paredzētas sarunas ar Itālijas līderiem. Pēc tam Tramps dosies uz Briseli un Sicīliju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu