Ilvess piecus gadus pēc piešķiršanas Bušam pasniedzis Igaunijas augstāko apbalvojumu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess personīgi pasniedzis pirms pieciem gadiem toreizējam ASV prezidentam Džordžam Bušam jaunākajam augstāko valsts apbalvojumu, kas tiek piešķirts ārvalstniekiem – Māras zemes krusta ordeni.

Par ordeņa pasniegšanu savā lapā sociālās saziņas vietnē «Facebook» pavēstīja ASV vēstniecība Tallinā.

«Lai gan apbalvojums prezidentam Bušam piešķirts 2012.gadā, prezidentam Ilvesam līdz šodienai nebija iespējas to personīgi pasniegt,» norādīja vēstniecība.

Rīkojumā par Māras zemes krusta ordeņa piešķiršanu Bušam teikts, ka tas piešķirts par atbalstu Igaunijas ceļā uz iestāju NATO un par to, ka viņš savas prezidentūras laikā bija Igaunijas ārpolitikas un drošības politikas draugs un atbalstītājs.

Džordžs Bušs jaunākais ASV prezidenta amatā bija 2011.-2009.gadā.

Augstāko Igaunijas apbalvojumu saņēmuši arī bijušie ASV prezidenti Džordžs Bušs vecākais, Bils Klintons, Džeralds Fords, kā arī bijušais viceprezidents Džo Baidens, bijusī valsts sekretāre Madlina Olbraita, politologs Pols Gobls, politiķis Džons Makeins un citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu