Francija un Itālija aicina uz ciešāku ES integrāciju migrācijas krīzes risināšanā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas prezidents Emanuels Makrons svētdien aicināja Eiropas Savienību (ES) uz ciešāku integrāciju migrācijas krīzes risināšanā, norādot, ka bloka dalībvalstis nav pievērsušas pietiekami lielu uzmanību Itālijas brīdinājumiem par tai pieaugušo nelegālās imigrācijas spiedienu.

Pirms sarunām ar Itālijas premjerministru Paolo Džentiloni, kuru Makrons svētdien uzņēma Elizejas pilī, Francijas prezidents uzsvēra, ka ES ir jāspēj labāk bloka iekšienē pārdalīt tajā nelegāli nokļuvušos imigrantus.

«Mēs īpaši nesadzirdam brīdinājumus, kurus Itālija mums sūta,» paziņoja Makrons.

«Es vēlos, lai mēs īstenojam patiesu patvēruma tiesību un mūsu pašreizējo noteikumu reformu, lai labāk aizsargātu migrācijas spiediena visvairāk skartās valstis,» uzsvēra Francijas prezidents.

Itālijā šogad nelegāli pāri Vidusjūrai ieradušies jau 45 000 imigrantu.

Džentiloni savukārt aicināja ES izstrādāt kopīgu imigrācijas politiku, kā arī aicināja eirozonu virzīties pretī fiskālai un banku savienībai.

Makrona tikšanās ar Itālijas premjerministru notiek nepilnu nedēļu pēc Francijas prezidenta sarunām Berlīnē ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu