Homofobijas vilnis Indonēzijā aug augumā: saunā arestēts 141 gejs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Indonēzijas policija nedēļas nogalē arestējusi vairāk nekā 100 vīriešus reida laikā. Pasākumu, kas svētdienas vakarā norisinājās saunā un trenažieru zālē Džakartas ziemeļos, varasiestādes nodēvējušas par «geju seksa ballīti».

Policijas pārstāvis Aguss Juvono apstiprināja, ka ir aizturēts un tiks nopratināts 141 vīrietis, tai skaitā īpašnieks un vairāki mākslinieki. Viņiem varētu piespriest sodu saskaņā ar Indonēzijas pornogrāfijas likumu, raksta Lielbritānijas medijs «The Guardian».

Homoseksualitāte Indonēzijā nav nelegāla, taču pēdējo 18 mēnešu laikā LGBT kopiena tikusi pakļauta bezprecedenta diskriminācijas un uzbrukumu vilnim, izraisot vairākus konservatīvās valdības ministru pretrunīgus komentārus.

Pagājušomēnes policija izjauca geju pulcēšanos viesnīcā Surabajā, kad tika arestēti 14 vīrieši, kuriem lika veikt HIV testus.

Savukārt Ačehas provincē marta beigās tika arestēts geju pāris, kas tika notiesāts par sodomiju saskaņā ar provincē praktizēto šariata likumu. Vīriešiem piesprieda publisku pērienu ar nūju, katram 85 sitienus.

Julita Rustinavati no LGBT aktīvistu grupas «Arus Pelangi» uzskata, ka tikmēr, kamēr nav zināmas visas svētdienas reida detaļas, šie aresti, visticamāk, ir daļa no pieaugošās neiecietības pret homoseksuāļiem pasaules lielākajā musulmaņu vairākuma nācijā.

«Tas ir pieaudzis pēdējo divu gadu laikā,» saka Rustinavati. «Tas kaitē demokrātijai, vārda un pulcēšanās brīvībai. Mēs nesaprotam, ko valdība cenšas panākt. Mēs esam homoseksuāli, un mēs nedosimies prom.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu