Brazīlijas prezidents atzīst, ka bijis «naivs», bet vainu noliedz

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas prezidents Mišels Temers pirmdien atzina, ka bijis «naivs», vēlu vakarā rīkojot tikšanos, kas izraisījusi plašu korupcijas skandālu, tomēr uzstāja, ka nav rīkojies aplami un neatkāpsies.

«Naivums. Es biju naivs,» viņš sacīja.

Laikraksts «Globo» pagājušajā nedēļā atklātībai nodeva ierakstu, kurā, kā šķiet, dzirdams, ka Temers, tiekoties ar gaļas pārstrādes uzņēmuma JBS vadītāju Žuesleju Batistu, atbalsta naudas došanu kādam par korupciju notiesātam politiķim, lai panāktu viņa klusēšanu.

Ieraksts veikts, kad Batista pēc darba laika beigām apmeklējis Temera biroju, tomēr, pretēji likumam, šīs apmeklējums nav ticis reģistrēts.

Temers laikrakstam «Folha» tagad skaidro, ka ierakstā dzirdamie viņa vārdi neapstiprina apsūdzības. «Uzņēmējs centās iesaistīt mani sarunā,» skaidroja prezidents.

Tas, ka Batistas vizīte palikusi nereģistrēta, neesot nekas ļauns.

«Es daudzkārt ieplānoju piecas tikšanās un pieņemu 15 cilvēkus. Tas bija, teiksim, ieradums.»

«Es jūtos mierīgs, īpaši ņemot vērā, ka es jau teicu - es neatkāpšos. Ja viņi to grib, lai viņi piespiež mani pamest amatu, jo es neatkāpšos. Tā būtu vainas atzīšana,» skaidroja prezidents.

Temera valdošai koalīcijai atbalsts sarūk, tā kā viņa centriski labējās partijas PMDB svarīgākie partneri ieņem nogaidošu nostāju.

Trešdien Augstākā tiesa pieņems spriedumu par to, vai apturēt izmeklēšanu pret Temeru, ņemot vērā prezidenta apgalvojumus, ka ieraksts esot rediģēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu