ANO Drošības padome nosoda Ziemeļkorejas raķetes izmēģinājumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Drošības padome pirmdien stingri nosodīja Ziemeļkorejas svētdien veikto ballistiskās raķetes izmēģinājumu, aicinot visas valstis pastiprināt sankcijas pret Phenjanu.

ANO Drošības padome vienbalsīgi, tostarp ar Ziemeļkorejas sabiedrotās Ķīnas atbalstu, instruēja savu par sankcijām atbildīgo komiteju divkāršot pūles, lai tiktu īstenotas jau pērn pret Ziemeļkoreju ieviestās sankcijas.

Drošības padome arī nolēma «spert tālākus nozīmīgus soļus, tostarp ieviest sankcijas», lai piespiestu Phenjanu mainīt kursu un tās «ārkārtīgi destabilizējošo uzvedību».

ASV izstrādātais Drošības padomes paziņojums bija gandrīz identisks pirms nedēļas pieņemtajam, kurā bija pausta reakcija uz Ziemeļkorejas iepriekšējo raķetes izmēģinājumu un aicināts pārtraukt kodolieroču un ballistisko raķešu izmēģinājumus.

ANO Drošības padome otrdien pēc ASV, Dienvidkorejas un Japānas aicinājuma rīkos ārkārtas sēdi, kurā tiks apspriesta atbilde uz Ziemeļkorejas raķetes izmēģinājumu.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja svētdien atkal veica ballistiskās raķetes izmēģinājumu tikai nedēļu pēc iepriekšējā tās ballistiskās raķetes izmēģinājuma, kas izraisīja plašu starptautisko sašutumu un draudus pastiprināt ANO sankcijas pret Phenjanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu