Krievijas «draugs» Flinns nevēlas sadarboties ar ASV Senāta izmeklēšanas komisiju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flinns nolēmis nesadarboties ar Senāta izmeklēšanu par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās.

Flinns atsaucies uz ASV konstitūcijā garantētajām tiesībām neliecināt pret sevi.

Flinna advokāts pavēstījis, ka Trampa bijušais padomnieks neliecinās, kā arī nesniegs pieprasītos dokumentus, paziņoja Senāta Izlūkdienestu komitejas vadītāji.

«Atzīstot ģenerāļa Flinna konstitucionālās tiesības (..) mēs esam vīlušies, ka viņš ir izvēlējies ignorēt komitejas prasību sniegt mūsu izmeklēšanai būtiskus un nepieciešamus dokumentus,» pavēstīja komitejas priekšsēdētājs republikāņu senators Ričards Burs un vicepriekšsēdētājs demokrātu senators Marks Varners.

Senatori tomēr solīja censties panākt Flinna liecību.

Flinns no amata tika atlaists pēc tam, kad tajā bija pavadījis vien 24 dienas. Viņš šobrīd ir federālās izmeklēšanas centrā par Krievijas iejaukšanos ASV 2016.gada prezidenta vēlēšanās.

Atbilstoši Baltā nama skaidrojumam Flinns ticis atlaists, jo maldinājis viceprezidentu Maiku Pensu par telefonsarunu ar Krievijas vēstnieku, kuras gaitā viņš esot spriedis par Krievijai noteikto sankciju vājināšanas ceļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu