Sprādzienā Anglijas pilsētā Mančestrā nogalināti 22, ievainoti 59 cilvēki

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mančestras arēnā, kur pirmdienas vakarā notika amerikāņu tīņu popdziedātājas Arianas Grandes koncerts, uzreiz pēc tā noslēguma nogranda sprādziens, nogalinot 22 cilvēkus un ievainojot 59. BBC vēsta, ka policija «negadījumu» klasificējusi kā teroraktu, kaut precīzs notikušā cēlonis vēl nav zināms. Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja notikušo nosauca par «šausminošu teroru».

Britu mediji vēstīja par skaļu sprādzienam līdzīgu troksni neilgi pirms koncerta beigām (aptuveni 00:34 pēc LV laika), kas lika cilvēkiem steigties uz izejām. Aculiecinieki tikmēr vēstīja par sprādzienu, paniku, deguma smaku un dūmiem koncerta norises vietā. Britu policija apstiprināja, ka 59 cilvēki guvuši dažāda smaguma ievainojumus, bet 19 nogalināti. Policija rekomendējusi netuvoties notikuma vietai - Mančestras arēnai.

FOTO: Reuters/AP/Scanpix Sākotnējās pazīmes liecinot par pašnāvnieka terorista sarīkotu sprādzienu, paziņojušas divas ASV amatpersonas, kuras vēlējās palikt anonīmas. Arianas Grandes koncertu Mančestrā apmeklēja daudzi bērni un jaunieši kopā ar vecākiem.
FOTO: Reuters/AP/Scanpix Sākotnējās pazīmes liecinot par pašnāvnieka terorista sarīkotu sprādzienu, paziņojušas divas ASV amatpersonas, kuras vēlējās palikt anonīmas. Arianas Grandes koncertu Mančestrā apmeklēja daudzi bērni un jaunieši kopā ar vecākiem. Foto: Reuters/AP/Scanpix

Daži mediji tikmēr vēstīja par diviem nograndušiem sprādzieniem koncerta norises vietā. Notikušā rezultātā traucēta satiksmes darbība, bet Mančestras centrā patrulē liels skaits policistu.

Ariana Grande ir amerikāņu aktrise, dziedātāja un dziesmu autore. 2013.gadā izdeva debijas albumu, kas kļuva populārs tieši pusaudžu un jauniešu vidū, kas ir dziedātājas galvenā mērķauditorija. Pēc notikušā Mančestras arēnā Grandes pārstāvis pavēstīja, ka ar 23 gadus veco dziedātāju viss esot kārtībā.

Foto: Reuters/AP/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu