Policija: uzbrukumu Mančestras arēnai sarīkoja spridzinātājs pašnāvnieks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija nākusi klajā ar paziņojumu, ka pirmdienas uzbrukumu Mančestras arēnai sarīkoja spridzinātājs pašnāvnieks. Pirmdienas vakarā plkst.22.35 (otrdien plkst.0.35 pēc Latvijas laika) pēc amerikāņu tīņu popdziedātājas Arianas Grandes koncerta Mančestras arēnā nogranda sprādziens, nogalinot 22 cilvēkus un ievainojot 59.

Mančestras policijas galvenais konstebls Īens Hopkinss apstiprināja, ka uzbrukumu sarīkoja viens vīrietis, raksta Lielbritānijas medijs «The Independent». Viņš arī atklāja, ka uzbrucējs, kurš pats gāja bojā, izmantojis improvizētu spridzekli, kuru detonējis.

Hopkinss medijiem sacīja: «Šis ir briesmīgākais incidents, ar kādu Mančestrai nācies saskarties, un cerams, ka vairs neko tādu nepiedzīvosim. Ģimenes un daudzi jauni cilvēki Mančestras arēnā baudīja koncertu, taču zaudēja dzīvības. Mūsu domas ir ar tiem 22 upuriem, kuri gāja bojā, un 59, kuri tika ievainoti. Mēs turpinām darīt visu, lai viņus atbalstītu.»

Sprādziena upurus ārstē astoņās Mančestras slimnīcās.

Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja notikušo nodēvēja par «šausmīgu teroristu uzbrukumu» un paziņojusi, ka aptur viņas vadītās Konservatīvās partijas priekšvēlēšanu kampaņu pirms 8. jūnijā paredzētajām parlamenta vēlēšanām.

Šis ir briesmīgākais Apvienotajā Karalistē notikušais uzbrukums kopš 2005. gada spridzināšanas Londonā, kad 7. jūlijā tika nogalināti 56 cilvēki.

Iepriekšējais uzbrukums Lielbritānijā notika pie Vestminsteras abatijas Londonā, kad uzbrucējs iebrauca gājējos uz tilta, nogalinot četrus, bet pēcāk pie parlamenta ēkas nāvējoši sadūra policistu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu