Saistībā ar Mančestras spridzināšanu arestēts 23 gadus vecs vīrietis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bruņoti policisti saistībā ar Mančestras spridzināšanu Mančestras dienvidos arestējuši 23 gadus vecu vīrieti, ziņo raidsabiedrība BBC. Savukārt «Reuters» ziņo, ka atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts». Grupējums paziņoja, ka uzbrukumu sarīkojis, «lai atriebtu Dieva reliģiju un terorizētu neticīgos un atmaksātu par viņu uzbrukumiem musulmaņu zemēm».

Mančestras policija paziņojusi cilvēkiem izvairīties no atrašanās pilsētas centrā, lai neatliekamās palīdzības dienesti varētu netraucēti strādāt.

Pirmdienas vakarā plkst.22.35 (otrdien plkst.0.35 pēc Latvijas laika) pēc amerikāņu tīņu popdziedātājas Arianas Grandes koncerta Mančestras arēnā nogranda sprādziens, nogalinot 22 cilvēkus un ievainojot 59.

Britu varasiestādes uzskata, ka tās ir noskaidrojušas vīrieti, kurš iepriekšējās dienas vakarā uzspridzinājās Mančestrā, noslepkavojot 22 cilvēkus, otrdien paziņojusi Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.

Tomēr varasiestādes pagaidām nolēmušas slepkavas vārdu neatklāt. Policija nāca klajā ar paziņojumu, ka uzbrukumu Mančestras arēnai sarīkoja vientuļnieks-pašnāvnieks.

Mančestras policijas galvenais konstebls Īens Hopkinss apstiprināja, ka uzbrucējs, kurš pats gāja bojā, izmantojis improvizētu spridzekli, kuru detonējis.

Savukārt «Reuters» ziņo, ka atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts». Grupējuma paziņojumā tā sociālo tīklu kontos teikts, ka «viens no kalifāta karavīriem izvietoja bumbas pūļu vidū» un piedraudēja ar jauniem uzbrukumiem.

Grupējums paziņoja, ka uzbrukumu sarīkojis, «lai atriebtu Dieva reliģiju un terorizētu neticīgos un atmaksātu par viņu uzbrukumiem musulmaņu zemēm».

Meja atzina, ka dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā sarīkotais sprādziens bijis viens no briesmīgākajiem teroraktiem, kādu pieredzējusi Apvienotā Karaliste, taču piebilda, ka «uzbrucēja gļēvulībai stājās pretī ārkārtas dienestu un Mančestras ļaužu varonība».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu