Aptauja: Vairums amerikāņu NATO vērtē pozitīvi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairums amerikāņu pozitīvi vērtē NATO, liecina aptaujas dati, kas izplatīti otrdien - īsi pirms gaidāmās ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās Briselē ar NATO līderiem.

62% amerikāņu pozitīvi vērtē aliansi, liecina Pjū izpētes centra dati. Gada laikā šis skaitlis audzis par deviņiem procentpunktiem.

Tiesa gan, atbalsts aliansei ir atšķirīgs demokrātu un republikāņu vidū. Šobrīd aliansi pozitīvi vērtē 78% demokrātu un 47% republikāņu.

Aliansei saglabājies pozitīvs vērtējums Eiropā, liecina pētījums, kas veikts septiņās valstīs. Tā Polijā uz NATO pozitīvi raugās 79%, Nīderlandē - arī 79%, Vācijā - 67%, Lielbritānijā - 62% un Francijā - 60%.

Vairums uzskata, ka, neraugoties uz Trampa skeptiskajiem izteikumiem par aliansi, ASV aizstāvēs NATO sabiedrotos.

Septiņās valstīs vidēji 60% respondentu uzskata, ka Krievijas uzbrukuma gadījumā Vašingtona aizstāvēs savus sabiedrotos. Arī 62% amerikāņu uzskata, ka viņu valsts rīkosies šādi.

Tiesa gan, eiropiešu vidū atbalsts idejai par militāriem soļiem kādas sabiedrotās valsts labā bija atšķirīgs. Tā Nīderlandē šo ideju atbalsta 72%, bet Vācijā - vien 40%, liecina aptaujas rezultāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu