Lielbritānijā izsludināts visaugstākais terorisma draudu līmenis; dislocē karavīrus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienotajā Karalistē izsludināts visaugstākais terorisma draudu līmenis - no «smaga» līdz «kritiskam». Uzsākta karavīru dislocēšana, lai palīdzētu policistiem, paziņoja premjerministre Terēza Meja. «Smags» terorisma draudu līmenis nozīmē, ka terorakts ir «ļoti iespējams», bet «kritisks» līmenis nozīmē, ka terorakts var būt «nenovēršams».

«Kritisks» ir augstākais terorisma draudu līmenis, bet «smags» – otrs augstākais. Smags terorisma draudu līmenis pastāvējis Lielbritānijā vairāk nekā divus gadus.

«Ir iespējamība, kuru mēs nevaram ignorēt, ka pastāv plašāka indivīdu grupa, kas saistīta ar šo uzbrukumu,» premjerministre Meja sacīja pēc Mančestrā pirmdienas vakarā notikušā terorakta, kurā spridzinātājs pašnāvnieks nogalināja 22 cilvēkus, tai skaitā vairākus bērnus.

BBC ziņo, ka spridzeklis, ko pašnāvnieks detonēja Mančestras arēnā pirmdien, ir bijis pietiekoši sarežģīts, tādēļ britu drošības iestādes un izlūkdienesti pieļauj iespēju, ka pašnāvnieks nav bijis tā saucamais «vientuļais vilks», bet vairāku cilvēku grupa vai pat labi organizēts teroristu grupējums.

22 gadus vecais terorists pašnāvnieks Salmans Abedi uzspridzinājās Mančestras Arēnā amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta noslēgumā. Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

MI5 informācija par terorisma draudu līmeņiem (angļu val.)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu