Iepriekš sodīts Latvijas pilsonis Īrijā notiesāts par gājēja notriekšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas valstspiederīgais, 37 gadus vecs nepilnu laiku strādājošs mehāniķis, stājies Īrijas tiesas priekšā par to, ka Danmanvejā ar automašīnu notrieca gājēju un no notikuma vietas aizbrauca. Par šo nodarījumu vīrietim nāksies piecus mēnešus pavadīt cietumā un piecus gadus viņš nedrīkstēs sēsties pie stūres

Klonakiltijas apgabaltiesa atzina, ka 44 gadus vecais Ivars Mizāns ir vainīgs neuzmanīgā braukšanā, braukšanā bez apdrošināšanas un aizbraukšanā no negadījuma vietas.

Tiesa uzklausīja, ka 2016.gada 16.augustā, atbildētājs ar savu automašīnu tirgus laukumā, braucot pa nepareizo ceļa pusi, notrieca ceļu šķērsojošu gājēju, kurš uzkrita uz automašīnas motora pārsega, ziņo Īrijas latviešu portāls «Baltic Ireland, atsaucoties uz «The Southern Star».

«Apsūdzētais apturēja savu automašīnu, īsi parunāja ar cietušo cilvēku un pēc tam aizbrauca no notikuma vietas. Incidenta liecinieki redzēja automašīnu nepareizajā ceļa pusē un pierakstīja reģistrācijas numuru,» tiesu informēja Gardas inspektors.

Garda vēlāk ieradās atbildētāja darbavietā un atrada viņa auto pagalmā. Vīrietis atzina, ka iepriekš braucis ar auto pa tirgus laukumu, kā arī atzinās, ka viņam nav apdrošināšanas.

Advokāte Kolete Makārtija sacīja, ka viņas klients, braucot caur laukumu, nebija pietiekami uzmanīgs un viņa automašīna tika redzēta, apstājoties pie zīmes «dodiet ceļu».

«Viņš teica, ka paskatījās uz labo pusi, un tur stāvēja autobuss, bet viņš piekrīt, ka nepaskatījās vēlreiz,» teica aizstāve.

Advokāte informēja tiesu, ka viņas klients ir no Latvijas un ir tēvs diviem bērniem, strādā nepilnu darba laiku vietējā autoservisā un no darba devēja puses tika raksturots kā vērtīgs darbinieks, bet laikā, kad notika incidents, Mizāns gāja cauri šķiršanās procesam.

Tiesa uzklausīja, ka atbildētājam kopš 2005. gada ir 20 iepriekšējas sodāmības, vairākas no tām – par braukšanu bez apdrošināšanas.

Portālā «Daily Mail» pieejamā informācija liecina, ka Ivars Mizāns 2015.gadā Lielbritānijā notiesāts par iesaistīšanos fiktīvās laulībās, par ko saņēmis 16 mēnešu cietumsodu.

Īrijas tiesa apsūdzēto notiesāja uz pieciem mēnešiem cietumā un atņēma auto vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Tiesas lēmumā tika fiksēts, ka pārsūdzības gadījumā atbildētājam pašam jāsamaksā 100 eiro, kā arī nepieciešams viens neatkarīgs galvojums 3000 eiro apmērā.

Atbildētāja darba devējs Džons Baklijs vēlāk samaksāja galvojumu 1000 eiro par darbinieka atbrīvošanu, gaidot apelāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu