Jau otrā patvēruma meklētāju ģimene atstājusi Igauniju ilgāk par 90 dienām, zaudējot pabalstus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau otrā ģimene, kas Igaunijā izvietota Eiropas Savienības (ES) patvēruma meklētāju pārvietošanas programmas ietvaros, neatrodas valstī ilgāk par 90 dienām, kas nozīmē Igaunijas maksāto pabalstu zaudēšanu.

Igaunijā neatrodas vēl septiņas patvēruma meklētāju ģimenes, kopumā 35 cilvēki, bet viņu prombūtne vēl nav pārsniegusi 90 dienas.

Ģimenē, kas atrodas ārpus Igaunijas ilgāk par 90 dienām, ir seši cilvēki no Sīrijas. Viņi ieradās Igaunijā 2016.gada augustā un tika izmitināti Viljandi, atklāja Sociālo lietu ministrijas pārstāvis.

Pirmā ģimene, kas pārsniedza 90 dienu limitu, bija trīs cilvēku ģimene no Sīrijas, kas pērnā gada novembrī ieradās no Grieķijas un tika izmitināta Tartu.

Patvērumu saņēmušajiem ārvalstniekiem ir tiesības 180 dienu periodā 90 dienas neatrasties Igaunijā un doties uz citām ES valstīm. Ja 90 dienu periods tiek pārsniegts, tiek zaudētas tiesības uz Igaunijas piešķirtajiem pabalstiem.

ES patvēruma meklētāju pārvietošanas programmas ietvaros Igaunija līdz šim ir uzņēmusi 150 cilvēkus, tostarp irākiešu ģimeni, kas labprātīgi atgriezās Irākā.

Igaunija ir solījusi divu gadu laikā uzņemt 550 patvēruma meklētājus no Grieķijas un Itālijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu