Brazīlijas armija sargā valdības ēkas pēc demonstrantu uzbrukumiem ministrijām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas armijas karavīri trešdien tika dislocēti apsargāt valdības ēkas valsts galvaspilsētā Braziljā pēc tam, kad demonstranti pret prezidentu Mišelu Temeru iesaistījās sadursmēs ar policiju un uzbruka vairākām ministrijām, paziņoja aizsardzības ministrs Rauls Žungmans.

«Šobrīd federālie karavīri jau ir šeit [Ārlietu ministrijā]. Un karavīri ierodas, lai apsargātu visas ministriju ēkas,» Žungmans sacīja īsā paziņojumā televīzijā.

Aizsardzības ministrs pateica, ka bruņotie spēki apsargās prezidenta pili un citas federālās ēkas galvaspilsētā notiekošo protestu laikā. To dislocēšana valdības ēku apsardzībai notikusi pēc prezidenta pavēles.

Pēc sadursmēm starp policiju un protestētājiem trešdien notika evakuācija no vairākām ministriju ēkām. Protestētāji aizdedzināja Lauksaimniecības ministrijas ēku, un virs valdības ēku rajona pacēlās melnu dūmu mākoņi. Tika ziņots, ka viņi arī iebrukuši Kultūras un Plānošanas ministrijās.

35 tūkstoši demonstrantu protestēja pret Temeru un ierosinātām darba tirgus reformām, pieprasot viņa atkāpšanos no amata.

Policija, lietojot asaru gāzi un piparu aerosolu, novērsa protestētāju iekļūšanu Kongresa ēkā.

Brazīlijas Augstākā tiesa veic izmeklēšanu pret Temeru saistībā ar aizdomām par tiesvedības traucēšanu un līdzdalību pasīvā korupcijā. Temers pagājušo ceturtdien noraidīja aicinājumus atkāpties korupcijas skandāla dēļ.

Labēji centriskais politiķis Temers pērn augustā kļuva par prezidentu pēc tam, kad kreisā prezidente Dilma Rusefa tika atcelta no amata budžeta likumu pārkāpšanas dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu