Viņu vairs nav: atpazīti visi Mančestras slaktiņā bojāgājušie

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22.maija vakarā plkst. 22.35 (23. maija plkst. 0.35 pēc Latvijas laika) pēc amerikāņu tīņu popdziedātājas Arianas Grandes koncerta Mančestras arēnā nogranda sprādziens, nogalinot 22 cilvēkus un ievainojot 59. No 59 pēc uzbrukuma slimnīcā nogādātajiem ievainotajiem 12 ir bērni vecumā zem 16 gadiem, un arī starp mirušajiem ir pusaudži un bērni. Šobrīd atpazīta lielākā daļa bojāgājušo – 16 cilvēki, raksta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Džordžīna Betānija Kalandere

Džordžīna bija 18 gadus veca studente no Ranšovas koledžas netālajā Leilendas pilsētā un grasījās pabeigt otro veselības un sociālās aprūpes studiju gadu. Sestdien Džordžīna savā «Twitter» profilā rakstīja, ka ir patīkami satraukta par gaidāmo popzvaigznes koncertu - ar Grandi pirms diviem gadiem koncertā kopā nofotografējusies.

Džordžīnu pēc sprādziena nogādāja slimnīcā, kur viņa mira, mātei atrodoties blakus.

Džordžīna Betānija Kalandere
Džordžīna Betānija Kalandere Foto: Reuters/Scanpix

Safija Rouza Rusosa

Astoņus gadus vecā Safija Rouza Rusosa bija Tarltonas pamatskolas skolniece. Viņas skolotājs Kriss Aptons saka, ka meitene «visus mīlējusi» un bijusi «vienkārši skaista meitene visos iespējamos aspektos», raksta BBC.

Safija Rouza Rusosa
Safija Rouza Rusosa Foto: AP/Scanpix

Hloja Rutforda un Laiams Karijs

Hloja (17) un Laiams (19) bija nešķirami. Laiams Hloju dievināja un viņas labā bija gatavs darīt jebko. Viņi dzīvoja, lai kopā atklātu jaunas vietas un dažādas pilsētas. Jauniešu pāris vēlējās būt kopā mūžīgi, un nu tas tā arī būs, atklāj viņu ģimenes.

Džons Atkinsons

28 gadus vecais Mančestras iedzīvotājs Džons Atkinsons gāja bojā uzbrukumā brīdī, kad pameta koncertzāli. Atkinsona draugi viņa ģimenei izveidoja ziedojumu fondu, kur stundas laikā tika savākts vairāk nekā 1 miljons mārciņu (aptuveni 1 160 000 eiro).

Alisona Hauva un Lisa Līza

Alisona (45) no Mančestrai netālās Roitonas un Lisa (47) no Oldhemas brīdī, kad notika sprādziens, arēnas foajē gaidīja meitas. Abas sievietes sprādzienā gāja bojā, taču meitas ir dzīvas.

Olīvija Kempbela

15 gadus vecā skolniece Olīvija Kempbela pēc terorakta skaitījās bezvēsts pazudusi, un meitenes ģimene cerēja, ka viņa varētu būt viena no uzbrukumā cietušajiem, kuri nogādāti slimnīcā, tomēr agrā trešdienas rītā kļuva zināms, ka Olīvija teroraktā gājusi bojā.

Meitene uz koncertu bija devusies kopā ar draugu, kurš pēc terorakta nogādāts slimnīcā.

Olīvija Kempbela
Olīvija Kempbela Foto: Reuters/Scanpix

Angelika un Marcins Klisi

Precēts pāris no Polijas, kas dzīvoja Jorkā, pēc koncerta gaidīja savas divas meitas. Par viņu nāvi savā «Facebook» profilā paziņoja pāra 20 gadus vecā meita Aleksa. Abas meitenes uzbrukumā nav cietušas.

Kellija Brūstera

32 gadus vecā Kellija no Šefīldas gāja bojā, aizsargājot savu māsu un māsasmeitu no bumbas sprādziena viļņa. Uz koncertu viņa bija ieradusies kopā ar radiniekiem – dienu pēc mājas iegādes, kurā grasījās dzīvot kopā ar savu partneri Īanu Vinslovu.

Martins Hets

29 gadus vecais sabiedrisko attiecību speciālists Martins no Stokportas bija sabiedrībā pazīstams, jo piedalījās realitātes šovos «Come Dine With Me» un «Tattoo Fixers». Par Marina nāvi sociālajā vietnē «Twitter» paziņoja viņa draugs Rasels Heivards, sakot, ka Martins bija «ikonisks un skaists».

Martins Hets
Martins Hets Foto: Reuters/Scanpix

Nella Džounsa

14 gadus vecā skolniece no netālā Gūstrijas ciemata uz Arianas Grandes koncertu bija ieradusies ar kruķiem saišu traumas dēļ. Uzbrukumā tika ievainots arī meitenes klasesbiedrs.

Džeina Tvedla-Teilore

51 gadu vecā trīs bērnu māte pie arēnas gaidīja draudzenes meitu, kad nogranda sprādziens. Džeina strādāja Blekpūlas skolas reģistratūrā, un skolas direktore viņu raksturoja kā augsti cienītu un mīlētu darbinieci.

Mišela Kisa

45 gadus vecā Mišela no Lankašīras bija mīloša sieva vīram Tonijam, māte Dilanam, Eliotam un Millijai, kā arī meita Mikam un Kristīnei un māsa Nikolai, ar skumjām paziņoja viņas ģimene.

Eleina Makaivera

Sprādzienā gāja bojā arī policiste Eleina Makaivera. Incidentā tika smagi ievainots arī viņas vīrs un divi bērni. Pirmdienas vakarā uz koncertu sieviete bija ieradusies atpūsties kopā ar ģimeni, nevis pildīja darba pienākumus.

Eilida Makklauda

14 gadus vecā Eilida Mančesterā bija ieradusies no Baras salas kopā ar skolasbiedreno Lauru Makintairu. 15 gadus vecā Laura teroraktā tika nopietni ievainota un šobrīd ārstējas Mančestras slimnīcā.

Vendija Feivela

50 gadus vecā Vendija no Otlijas uz koncertu bija ieradusies kopā ar meitu Šarloti. Par sievietes nāvi «Facebook» paziņoja viņas draudzene Debija Makdovela, rakstot: «Mana sirds ir neizsakāmi salauzta. Es esmu zaudējusi savu labāko draudzeni un uzticības personu – Vendiju Feivelu.»

Sorela Lečkovski

14 gadus vecā Sorela no Līdsas uz koncertu bija ieradusies kopā ar māti un vecmāmiņu, kuras abas tika ievainotas un nu ārstējas slimnīcā. Viņas vecmāmiņa medijiem atklāja, ka Sorelai bija sapnis kļūt par arhitekti un viņa vēlējās studēt Ņujorkā.

Kortnija Boila un Filips Trons

19 gadus vecā Kortnija un viņas patēvs Filips bija no Geitshedas. Kortnijas māte par savu meitu sacīja: «Mana satriecošā un apbrīnojamā meita, tu biji mana klints. Es tik ļoti lepojos ar visu, ko tu sasniedzi.»

Megana Hērlija

15 gadus vecā Megana no Liverpūles ir pēdējais atpazītais terorakta upuris. Viņa uz koncertu bija ieradusies kopā ar vecāko brāli, kurš tika nopietni ievainots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu