Ziemeļīrijā notiesā dzērājšoferi no Latvijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļīrijā tiesas priekšā stājies Latvijas valstspiederīgais, kurš tika pieķerts braucam pie stūres dzērumā, kad automašīnā atradās arī vīrieša četri bērni. Tiesa apsūdzētajam piesprieda naudas sodu, kā arī uz laiku atņēma autovadītāja tiesības.

Daunpatrikas Maģistrātu tiesa uzklausīja, ka papildus tam, ka Sīmanis Sanasars vadīja auto alkohola reibumā, neviens no bērniem automašīnā nebija piesprādzēts ar drošības jostām, kā arī neatradās bērnu sēdeklītī, ziņo Īrijas latviešu portāls «Baltic Ireland», atsaucoties uz «Belfast Telegraph».

44 gadus vecais vīrietis tiesā piedalījās ar latviešu valodas tulku un atzina, ka sēdies pie stūres pēc tam, kad bija lietojis alkoholu un pārvadājis bērnus, neievērojot satiksmes noteikumus. Viens no bērniem, kurš atradās automašīnā, ir jaunāks par trīs gadiem.

Advokāts pastāstīja tiesai, ka tad, kad policija apturēja Sīmaņa Sanasara transportlīdzekli, tajā atradās septiņi cilvēki, bet vadītāja elpa smaržoja pēc alkoholiska dzēriena. Izelpas tests atklāja, ka pirms sēšanās pie stūres autovadītājs bija lietojis vairāk alkohola nekā to pieļauj likums.

Advokāts Džo Malholands norādīja, ka Sanasars bija lietojis alkoholu mājās, bet pēc tam viņa meita nejauši sagriezās, tāpēc ģimene bija ceļā uz slimnīcu.

Tiesa noteica, ka Sīmanim Sanasaram ir aizliegts vadīt automašīnu 12 mēnešus un jāsamaksā naudas sods 400 mārciņu apmērā (aptuveni 460 eiro).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu