Igaunijas DP aizturējusi Tallinas vicemēru Arvo Sarapū

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Igaunijas Drošības policija ceturtdien aizturējusi Tallinas vicemēru Arvo Sarapū, kurš ir aizdomās turamais lietā par nelikumībām atkritumu apsaimniekošanā Igaunijas galvaspilsētā, informēja Igaunijas Valsts prokuratūras (ģenerālprokuratūras) preses sekretāre Kristīna Kostina.

Krimināllietu Valsts prokuratūra ierosināja 1.martā. Sarapū, kura pārziņā Tallinas pašvaldībā ir arī atkritumu apsaimniekošana, ir aizdomās turamais atbilstoši kriminālkodeksa pantam par procedūras noteikumu pārkāpšanu lielā apmērā. Par līdzdalību šajā noziegumā tiek turēti aizdomās arī transporta kompāniju grupas «ATKO Grupp» valdes loceklis Margo Tomingass, kurš ir «ATKO Grupp» līdzīpašnieka Sarapū znots, un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma «Baltic Waste Management» īpašnieks un vadītājs Kaido Lānjervs.

Pēc prokuratūras sniegtās informācijas, Sarapū un «ATKO Grupp» īpašnieku lokam pietuvināta persona nolēmuši, ka «ATKO Grupp» un tās meitasuzņēmumi ar trešo personu nodibinātas

kompānijas starpniecību piedalīsies publiskajos iepirkumos par atkritumu apsaimniekošanu Tallinā.

Laikraksts «Eesti Ekspress» marta vidū rakstīja, ka Tomingass slepeni pārņem savā kontrolē arvien lielāku atkritumu apsaimniekošanas biznesa daļu Tallinā, un ka pastāv ciešas saiknes starp Tomingasu, «ATKO Grupp» un uzņēmumu «Baltic Waste Management», kas pēdējos divos gados uzvarējis Tallinas pašvaldības izsludinātajos konkursos par atkritumu apsaimniekošanu, lai gan nebūt nav piedāvājis lētāko cenu. Turklāt «Baltic Waste Management» atkritumu savākšanas automašīnas tiek novietotas «ATKO Grupp» teritorijā un to tehnisko apkopi veic «ATKO Grupp».

Pēc šīs publikācijas Sarapū, kurš ir Igaunijā un Tallinā valdošās Centra partijas biedrs, ar Tallinas pašvaldības preses dienesta starpniecību izplatīja paziņojumu, kurā noliedza, ka viņam būtu saistība ar «Baltic Waste Management», kā arī apgalvoja, ka neesot iesaistīts «ATKO Grupp» ikdienas vadībā.

Trešdien Tallinas pašvaldība nolēma lauzt līgumu ar «Baltic Waste Management».

Pēc Sarapū aizturēšanas Centra partijas priekšsēdētājs un Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass un Tallinas mēra pienākumu izpildītājs Tāvi Āss, kurš arī ir Centra partijas biedrs, izplatīja kopīgu paziņojumu, kurā uzsvēra, ka Sarapū vairs nedrīkst palikt Tallinas vicemēra amatā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu