Vācijas policija: Mančestras terorists bijis Diseldorfas lidostā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mančestrā teroraktu sarīkojušais Salmans Abedi uz īsu brīdi bija uzkavējies Diseldorfas lidostā, ceturtdien paziņoja Vācijas policija, noliedzot medijos izskanējušo informāciju, ka terorists Diseldorfā pavadījis ilgāku laiku.

«Izmeklēšanā uz šo brīdi noskaidrotā informācijas liecina, ka aizdomās turamais uzkavējies Diseldorfas lidostā, lai pārsēstos [citā lidmašīnā]. Viņš neilgu laiku uzturējās drošajā tranzīta zonā,» atklāja policija.

Policija nesniedza plašākas ziņas, tostarp datumu un vietu, no kurienes Abedi ieradās.

Vācijas žurnāls «Focus» ziņoja, ka britu Skotlendjarda izmeklētāji kontaktējās ar Vācijas varasiestādēm, jo Abedi četras dienas pirms terorakta lidojis no Diseldorfas uz Mančestru.

Tikmēr Turcijas amatpersona pavēstīja, ka Abedi tranzītā šķērsojis Stambulas Ataturka lidostu. Turcijas varasiestādes neatklāj, uz kurieni Abedi devies, taču Stambulas lidosta ir populārs tranzīta punkts lībiešiem, kas dodas no Lībijas uz Eiropu.

Kā aģentūrai AFP pastāstījis terorista radinieks, Abedi četras dienas pirms terorakta no Lībijas devies uz Mančestru.

Jau vēstīts, ka Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, nogalinot 22 cilvēkus.

Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu