Bijušajam Igaunijas premjeram piešķirta Trumena un Reigana Brīvības medaļa

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vašingtonā bāzētais Komunisma upuru piemiņas fonds piešķīris bijušajam Igaunijas premjerministram un «Tēvzemes» un «Res Publica» savienības (IRL) goda priekšsēdētājam Martam Lāram ikgadējo Trumena un Reigana Brīvības medaļu.

Šis apbalvojums Lāram piešķirts par ilgadēju darbību komunisma noziegumu atmaskošanā.

Iepriekš šo godalgu saņēmušas tādas pazīstamas personības kā pāvests Jānis Pāvils II, Bijušais Polijas prezidents un kādreizējais arodapvienības «Solidaritāte» līderis Lehs Valensa, pirmais atjaunotās neatkarīgās Lietuvas valsts vadītājs Vītauts Landsberģis un bijušais Čehijas prezidents Vāclavs Havels.

Lārs atzinis, ka saņemot ziņu par apbalvojumu, izjutis pateicību un lepnumu. Viņš piebildis, ka darbu pie komunisma noziegumu apzināšanas nedomā pamest, jo «redzams, ka Igaunijas parlamentā vēl aizvien ir cilvēki, kuri to līdz pat šim laikam nesaprot, nemaz jau nerunājot par citiem».

Lārs ir «Komunisma melnās grāmatas» Igaunijai veltītās nodaļas autors, viņš darbojas arī vairāku komunisma upuru fondu un muzeju padomēs.

ASV prezidenti Harijs Trumens un Ronalds Reigans devuši lielu ieguldījumu brīvās sabiedrības ideālu aizstāvēšanā Aukstā kara gados.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu