Makrons un Tramps ar rokasspiedieniem cenšas pierādīt, kurš ir «īstāks» vīrs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps un Francijas prezidents Emanuels Makrons viens otru tikko pazīst, taču viņu pirmais kontakts neliecina, ka abi būs draugi.

Tikšanās laikā NATO samitā Briselē viņi tik cieši spieda viens otram roku, ka pirkstu kauliņi kļuva balti un sejas sažņaudzās grimasēs, raksta «Reuters». Fotogrāfijās no abu valstsvīru tikšanās redzams, ka Tramps šajā cīniņā padevās, atlaižot savu tvērienu, kamēr Makrons turpina to turēt stingru.

Makrona apņemšanās varētu kalpot par piemēru Vācijas kanclerei Angelai Merkelei, kura nesenajā vizītē Ovālajā kabinetā neveiksmīgi centās sarokoties ar Baltā nama saimnieku.

Simboliskā cenšanās pierādīt, kurš ir «īstāks» vīrs, turpinājās arī pēcāk, kad Makrons sasveicinājās ar citu valstu līderu grupu, liekot Trampam gaidīt, vispirms sasveicinoties ar Merkeli un citiem, bet tikai pēc tam ar viņu.

Kad Tramps visbeidzot tika pie Makrona rokas paspiešanas, viņš to darīja tik spēcīgi, ka Francijas prezidentam nācās lietot savu otru roku, lai no Trampa tvēriena atbrīvotos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu