G7 prasa interneta kompānijām aktīvāk apkarot teroristu propagandu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijā notiekošā Lielā septiņnieka jeb G7 samita dalībnieki vēlas, lai interneta kompānijas aktīvāk vērstos pret teroristu propagandas izplatību internetā, uzsvērts samita deklarācijā.

«G7 aicina komunikācijas pakalpojumu sniedzējus un sociālo mediju kompānijas ievērojami palielināt to pūles, lai apkarotu teroristu saturu,» norādīts paziņojumā.

«Mēs aicinām nozari steidzami rīkoties, izstrādājot un apmainoties ar jauno tehnoloģiju un instrumentiem, lai uzlabotu automātisku uz vardarbību aicinoša satura atklāšanu, un mēs apņemamies atbalstīt nozares centienus tajā,» apliecināts paziņojumā.

Solot «pacelt cīņu pret terorismu nākamajā līmenī», G7 solīja lielāku apmaiņu ar izlūkinformāciju, lai mazinātu ārvalstu kaujinieku radītos draudus, kā arī aktīvāk likvidēt «teroristu finansēšanas avotus un kanālus».

Jau vēstīts, ka Taormīnā, Sicīlijā, stingras drošības apstākļos piektdien un sestdien notiek Lielā septiņnieka jeb G7 samits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu