Kišiņevas mēra arests izsauc Moldovas valdības krīzi

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kišiņevas mēram piektdien piemērots mājas arests aizdomās par tirgošanos ar ietekmi, un tas izraisījis proeiropeiskās Moldovas valdības krīzi.

Nacionālais pretkorupcijas centrs apsūdz galvaspilsētas mēru Dorinu Kirtoaki par atbalstu Austrijas uzņēmumam «EME Parkleitsystem GmbH», ar kuru pilsēta noslēgusi līgumu par autostāvvietu apkalpošanu.

Kirtoake, kas līgumu šomēnes lauzis, pagaidām šo lietu nav komentējis. Komentārus nav sniedzis arī austriešu uzņēmums.

Nesen šajā lietā aizturētas vēl septiņas pilsētas amatpersonas, tostarp divi mēra vietnieki.

Mērs vienlaikus ir Liberālās partijas priekšsēdētāja vietnieks, un viņa partija piektdienas vakarā paziņoja par savu izstāšanos no valdošās koalīcijas.

Liberāļu līderis Mihajs Gimpu pavēstīja, ka trīs ministri un vicepremjers, kas pārstāv Liberālo partiju, sestdien demisionēs.

Liberālās partijas aiziešana no valdošās koalīcijas nozīmē, ka valdība zaudē parlamentāro vairākumu.

Gimpu paziņoja, ka Kirtoakes aizturēšana esot politiski motivēta un ka neesot pierādījumu viņam izvirzītajām apsūdzībām.

Kirtoake, kas atrodas mēra krēslā kopš 2007.gada, iestājas par Moldovas apvienošanos ar Rumāniju. Nesen viņš iebilda pret valdības ieceri mainīt vēlēšanu sistēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu