Amerikānis tramvajā nodur divus pasažierus, kas mēģina pārtraukt viņa rasistiskos izteikumus

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV ziemeļrietumu pilsētā Portlendā izvirzītas apsūdzības slepkavībā vīrietim, kurš tramvajā nodūris divus pasažierus, kuri mēģināja iejaukties, kad šis vīrietis veltījis rasistiskus izteikumus divām gados jaunām sievietēm, vēsta ASV plašsaziņas līdzekļi.

Incidents noticis piektdien, Pēc lieciniekus stāstītā, 35 gadus vecais Džeremijs Džozefs Krisčens, tramvajā ieraugot divas gados jaunas pasažieres, no kurām viena bija melnādaina, bet otra valkāja tradicionālo musulmaņu galvas lakatu, veltīja viņām rasistiskus izteikumus, tostarp tādus kā «Visiem musulmaņiem jāmirst, jo viņi gadiem ilgi ir nogalinājuši kristiešus». «Viņš lietoja naidīgus un tendenciozus izteikumus,» sacījis policijas pārstāvis.

Kad vairāki pasažieri mēģināja iejaukties, Krisčens uzbrucis viņiem ar nazi, nogalinot divus vīriešus, no kuriem viens bija 53, bet otrs - 23 gadus vecs, kā arī ievainojot 21 gadu vecu vīrieti. Viņš ar nopietniem ievainojumiem nogādāts slimnīcā, taču viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Drīz pēc uzbrukuma Krisčenu aizturēja policija, kas arī noskaidrojusi personības abām sievietēm, kurām Krisčens veltījis savus rasistiskos izteikumus. Abas sievietes ir savstarpēji pazīstamas.

Pēc varasiestāžu sniegtajām ziņām, Krisčens pirms piecpadsmit gadiem izcietis cietumsodu par laupīšanu un cilvēka nolaupīšanu.

Laikraksts «Portland Mercury» vēsta, ka aprīļa beigās Krisčens ar beisbola nūju gribējis uzbrukt demonstrantiem, kas iestājās par vārda brīvību, taču policisti viņam nūju atņēmuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu