Baltā nama pārstāvji izvairās atbildēt uz jautājumiem par Kušnera un Kremļa saziņu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS

Baltā nama amatpersonas sestdien izvairījās atbildēt uz žurnālistu jautājumiem par laikraksta «The Washington Post» publikāciju, kurā teikts, ka ASV prezidenta Donalda Trampa znots Džareds Kušners decembrī mēģinājis izveidot slepenu saziņas kanālu starp Trampa komandu un Kremli.

Baltā nama ekonomikas padomnieks Gerijs Kons preses pārstāvjiem sacīja: «Mēs nekomentēsim par Džaredu. Mēs vienkārši nekomentēsim.»

Savukārt Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Herberts Makmāsters žurnālistiem teica, ka nesaskatot neko īpašu slepenu saziņas kanālu veidošanā ar citām valstim, vai to darītu Baltā nama amatpersonas vai kāds cits.

«Mums ir slepeni saziņas kanāli ar vairākām valstīm. Runājot vispārīgi par slepenajiem saziņas kanāliem - tie ļauj uzturēt sakarus diskrētā veidā. (..) Nē, es par to nebažītos,» sacīja Makmāsters.

Jau ziņots, ka laikraksts «The Washington Post» piektdien vēstīja, ka Krievijas vēstnieks ASV savai priekšniecībai ziņojis par decembrī notikušu sarunu ar Kušneru par slepena sakaru kanāla izveidi starp Trampa komandu un Kremli.

Laikraksts atsaucas uz anonīmām ASV amatpersonām, kuras tikušas informētas par izlūkdienestu pārtvertajām Krievijas amatpersonu sarunām.

Kā raksta «The Washington Post», Krievijas vēstnieks Sergejs Kisļaks savai priekšniecībai esot ziņojis, ka Kušners ierosinājis izmantot diskusijām Krievijas diplomātiskās telpas, domājams tāpēc, ka tās būtu sarežģītāk novērot.

Laikraksts norāda, ka Kisļaku Kušnera priekšlikums esot pārsteidzis un samulsinājis.

Baltais nams martā bija spiests apstiprināt, ka Kušners un tagad jau no amata atbrīvotais bijušais prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flinns decembrī, pirms Tramps vēl bija stājies prezidenta amatā, Trampa tornī Ņujorkā tikušies ar Kisļaku.

Pašlaik Kušners ir Trampa vecākais padomnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu