Kļuvusi zināma Mančestras spridzinātāja rīcība īsi pirms terorakta veikšanas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija izpētījusi Mančestras spridzinātāja Salmana Abedi (Salman Abedi) rīcību, kā arī publicējusi attēlus, ko viņš darījis neilgu laiku pirms uzspridzināšanās Mančestras arēnā, paņemot līdzi 22 cilvēku dzīvības, ziņo izdevums «Metro»

Pirms terorakta Salmans Abedi apmeklēja savu dzīvokli pilsētas centrā. Policija uzskata, ka tieši tur glabājās spridzeklis.

Mančestras policija publicējusi arī fotogrāfiju, kurā terorists redzams beisbola cepurē un ar somu rokās tuvojamies Mančestras arēnai.

Mančestras varas iestādes stāsta: «Mēs esam atraduši un publicējuši Salmana Abedi attēlu un tagad ceram, ka atradīsies kāds, kam būs zināmas Abedi veiktās darbības laikposmā no 18. maija, kad viņš atgriezās Lielbritānijā, līdz pirmdienas vakaram, kad viņš veica teroraktu.

Izmeklēšana ātri virzās uz priekšu, un mēs jau esam noskaidrojuši, ka viena no pēdējām vietām, ko Abedi apmeklēja pirms terorakta, ir viņa dzīvoklis. Visticamāk, tieši no turienes viņš devās uz Mančestras arēnu.»

Policija piebilst, ka Abedi dzīvoklis ir ļoti svarīgs punkts izmeklēšanā, jo visticamāk tieši tur terorists glabāja spridzekli.»

Zināms, ka jau izsniegti 17 kratīšanas orderi, 14 vietas joprojām tiek pārmeklētas, bet arestētas jau ir 13 personas. Izmeklēšanā iesaistīti tūkstošiem cilvēku.

Varas iestādes piebilst: «Pēdējās piecās dienās mēs esam savākuši nozīmīgu informāciju par Abedi, viņa sabiedrotajiem, finansēm, vietām, kuras viņš apmeklējis, kā arī par spridzekļa uzbūvi un tehniskiem sīkumiem. Izmeklēšana ātri progresē. Mūsu mērķis ir saprast, kā norisinājās gatavošanās teroraktam un vai brīvībā neatrodas vēl kādas teroraktā iesaistītās personas.»

Jau vēstīts, ka Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, nogalinot 22 cilvēkus.

Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums «Islāma valsts».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu