ASV apsver klēpjdatoru aizliegumu starptautiskajos avioreisos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV iekšzemes drošības ministrs Džons Kelijs svētdien paziņoja, ka apsver iespēju aizliegt klēpjdatoru pārvadāšanu starptautiskajos reisos uz Savienotajām Valstīm un no tām, ņemot vērā «reālu draudu» zīmes.

«Pastāv reāli draudi - daudz draudu pret aviāciju,» telekanālam «Fox News» atzina ministrs, vaicāts par iespēju, ka elektroierīču ienešanai lidmašīnu salonos var tikt noteikts plašs aizliegums.

Teroristi ir «apsēsti ar domu par lidmašīnas nogāšanu lidojuma laikā, it īpaši ASV lidsabiedrības lidmašīnas, ja tā ir pilna ar ASV cilvēkiem», skaidroja ministrs.

ASV martā paziņoja, ka aizliedz pārvadāt lielas elektroniskās ierīces rokas bagāžā tiešajos reisos no desmit lidostām Turcijā, Libānā, Jordānijā, Ēģiptē, Kuveitā, Saūda Arābijā, Katarā un Marokā.

Lielbritānija, sekojot ASV piemēram, martā aizliedza klēpjdatoru un citu lielu elektronisko ierīču pārvadāšanu rokas bagāžā dažos reisos no Tuvo Austrumu un Āfrikas valstīm.

Kelijs aizvadītajā nedēļā tikās ar Eiropas Komisijas amatpersonām, lai runātu par iespēju aizliegt ienest klēpjdatorus lidmašīnu salonos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu