Mančestras terorakta lietā aizturēta vēl viena persona

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas policija Mančestras terorakta lietā pirmdien aizturējusi vēl vienu cilvēku, paziņojusi policija.

23 gadus vecais aizdomās turamais aizturēts Anglijas austrumos.

Līdz ar to Apvienotajā Karalistē kopumā saistībā ar Mančestras teroraktu aizturēti 14 cilvēki, tostarp Mančestrā teroraktu sarīkojušā Salmana Abedi vecākais brālis.

Tikmēr varasiestādes Lībijā aizturējušas Abedi tēvu un jaunāko brāli.

Lielbritānijā aizturēto aizdomās turamo vārdi medijiem netiek atklāti un viņiem apsūdzības vēl nav izvirzītas.

Policija un drošības dienesti medijiem snieguši pavisam skopu informāciju par teroristu tīklu, kas, domājams, stāvēja aiz pašnāvnieka Salmana Abedi, kurš 22.maija vakarā uzspridzinājās koncertzāles foajē pēc pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta. Teroraktā dzīvību zaudēja 22 cilvēki.

Lielbritānijas izlūkdienests MI5 sācis izmeklēšanu par to, kā tas reaģējis uz ziņām, ka Abedi rada potenciālus draudus, ziņoja raidsabiedrība BBC.

Izmeklēšanas ietvaros policija pārskata 12 960 stundu garus kameru ierakstus, savākusi vairāk nekā 630 fragmentus pierādījumu un pārmeklējusi 21 adresi.

Varasiestādes noskaidrojušas, ka Abedi atgriezās Lielbritānijā no Lībijas 18.maijā un, visticamāk, izgatavoja savu spridzekli īrētā dzīvoklī Mančestrā.

Pēc uzbrukuma Lielbritānijas terorisma draudu līmenis tika palielināts līdz «kritiskam», kas ir augstākais līmenis. Svētdien tas atkal tika pazemināts no «kritiska» līdz «smagam». Amatpersonas brīdinājušas, ka vairāki aizdomās turamie, kas palīdzējuši Abedi, joprojām nav notverti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu