Makrons Putina klātbūtnē: Krievijas RT un «Sputnik» publicē propagandu

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien kopīgā preses konferencē ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu paziņojis, ka Francija nekavējoties reaģētu uz jebkādu ķīmisko ieroču izmantošanu Sīrijā.

«Mūsu pusē pastāv ļoti skaidra sarkana līnija - ķīmisko ieroču izmantošana, lai kurš tos arī neizmantotu,» sacīja Makrons.

«Mūsu augstākā prioritāte ir cīņa pret terorismu un teroristu grupējumu iznīcināšana», sevišķi «Islāma valsts», paziņoja jaunais Francijas prezidents, piebilstot, ka šajā jomā vēlētos stiprināt partnerattiecības ar Krieviju.

Makrons norādīja, ka dotu priekšroku demokrātiskai pārejai Sīrijā, kas «saglabātu Sīrijas valsti».

Viņš norādīja, ka tā dēvētās neveiksmīgās valstis ir drauds Rietumu demokrātijai un ļauj nostiprināties teroristu grupējumiem.

Makrons arī paziņoja, ka viņa administrācija ierobežojusi piekļuvi Krievijas medijiem RT un «Sputnik», jo tie publicē propagandu.

«Viņi neuzvedas kā ziņu izdevumi. Viņi uzvedās kā valdības struktūras,» sacīja Makrons.

Jaunais Francijas līderis arī paziņoja, ka Putins solījis atklāt visu patiesību par iespējamo geju apspiešanu Čečenijā.

«Prezidents Putins sacīja man, ka (..) sācis vairākas iniciatīvas LGBT jautājumā Čečenijā, īstenojot pasākumus, kuru mērķis ir noskaidrot visu patiesību par vietējo varasiestāžu darbībām,» paziņoja Makrons.

Jau vēstīts, ka Krievijas opozīcijas laikraksta «Novaja gazeta» slejās aprīlī parādījās informācija, ka Čečenijā tiek ieslodzīti un spīdzināti homoseksuāli vīrieši. Čečenijas varasiestādes esot aizturējušas vairāk nekā 100 gejus un vismaz trīs no šiem nolaupītajiem nogalināti, vēstīja laikraksts.

Tikmēr Putins noraidīja apsūdzības, ka Krievija mēģinājusi ietekmēt prezidenta vēlēšanas Francijā, un pavēstīja, ka vēlas pastiprināt attiecības ar Parīzi, it īpaši starptautiskā terorisma apkarošanas jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu