Grieķija un Vācija vienojušās palēnināt patvēruma meklētāju ģimeņu apvienošanos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Grieķija un Vācija vienojušās palēnināt patvēruma meklētāju ģimeņu apvienošanos, liecina pirmdien publiskota vēstule.

Grieķijas laikraksta «Efimerida ton Syntakton» rīcībā nonākušajā vēstulē, kas datēta ar 4.maiju, Grieķijas migrācijas ministrs Jannis Muzals raksta Vācijas iekšlietu ministram Tomasam de Mezjēram, ka migrantu pārvietošana uz Vāciju, lai apvienotos ar tur esošajiem ģimenes locekļiem, tiks palēnināta.

Grieķijas Migrācijas ministrija atteicās komentē šo vēstuli, bet iepriekš šomēnes Muzals sacīja, ka palēnināšanos izraisījušas «tehniskas grūtības».

Vēstulē Grieķijas ministrs atzīst, ka procesa palēnināšana ietekmēs vairāk nekā 2000 cilvēku un daļai var nākties gaidīt gadiem ilgi, līdz viņi nokļūs Vācijā, pat ja viņu lūgumi pēc patvēruma ir apstiprināti.

Patvēruma meklētājiem, kas Grieķijas gadījumā pārsvarā ir Sīrijas bēgļi, ir tiesības pievienoties saviem ģimenes locekļiem citviet Eiropas Savienībā (ES) sešu mēnešu laikā pēc viņu lūguma apstiprināšanas.

Muzals vēstulē norādījis, ka Berlīnei un Atēnām nācies vienoties par kopīgu nostāju, lai atspēkotu kritiskos komentārus un lai par kavēšanos visa vaina netiktu uzgrūsta Grieķijai.

«Mēs saprotam, ka patvēruma meklētāji pēc iespējas ātrāk grib satikt savas ģimenes, bet, ņemot vērā, ka gan Grieķijai, gan Vācijai ir ļoti daudz patvēruma meklētāju, aizkavēšanās ir neizbēgama,» vēstulē abu valstu kopīgo nostāju paudis Muzals.

Bundestāga deputāte no «Die Linke» Ulla Jelpke iepriekš šomēnes sacīja, ka Berlīne ir ierobežojusi līdz 70 cilvēkiem mēnesī to patvēruma meklētāju skaitu, kam tiek dotas tiesības apvienoties ar ģimenes locekļiem.

«Efimerida ton Syntakton» ziņoja, ka aprīlī Vācijā nogādāti tikai 70 cilvēki, bet martā un februārī šis skaits bija attiecīgi 540 un 370.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu