Ziemeļkoreja paziņo, ka ballistiskā raķete «pareizi trāpīja plānotajā mērķa punktā»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkoreja ir apstiprinājusi, ka tās pirmdien veiktais ballistiskās raķetes izmēģinājums bijis veiksmīgs, otrdien ziņoja Phenjanas valsts ziņu aģentūra KCNA.

KCNA ziņojumā teikts, ka Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns «vadīja» šīs raķetes palaišanu.

Tas bija trešais Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājums nepilnu trīs nedēļu laikā un tika veikts, spītējot ANO brīdinājumiem par sankcijām un ASV draudiem par iespējamu militāru rīcību.

«Ballistiskā raķete lidoja austrumu debesu virzienā, kur sākās diena, un pareizi trāpīja plānotajā mērķa punktā,» teikts KCNA ziņojumā.

Dienvidkorejas armija pirmdien paziņoja, ka šī «Scud» tipa raķete nolidojusi austrumu virzienā apmēram 450 kilometrus. Japāna uzskata, ka raķete nokritusi tās ekskluzīvajā jūras ekonomiskajā zonā.

Šo raķetes izmēģinājumu nosodīja ASV prezidents Donalds Tramps, sakot, ka tas parādījis «necieņu» pret kaimiņvalsti Ķīnu – Ziemeļkorejas vienīgo nozīmīgo sabiedroto, kas mēģinājusi mazināt Phenjanas ieroču programmas radīto saspīlējumu.

Vairākas ANO sankciju kārtas ir maz līdzējušas, lai apturētu Ziemeļkorejas režīma ambīcijas izstrādāt starpkontinentālu ballistisko raķeti, kura spētu nogādāt kodolgalviņu uz ASV kontinentālo teritoriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu