Austrālija grasās aizliegt pedofiliem izceļot no valsts

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Austrālija plāno aizliegt notiesātiem pedofiliem ceļot uz ārzemēm, otrdien paziņoja valdība. Īstenojot šādus soļus, Kanbera vēlas no ekspluatācijas pasargāt Dienvidaustrumāzijas mazaizsargātos bērnus.

Austrālijas pedofili ir bēdīgi slaveni ar to, ka dodas lētos brīvdienu braucienos uz tuvīnajām Dienvidaustrumāzijas un Klusā okeāna valstīm, lai tur izmantotu bērnus.

Ārlietu ministre Džūlija Bišopa sacīja, ka anulēs pases 20 000 pedofilu, kas ir iekļauti dzimumnoziegumus pret bērniem pastrādājušo noziedznieku valsts reģistrā atbilstoši likumam, kas drīzumā tiks pieņemts parlamentā.

«Pieaug sabiedrības bažas par mazaizsargāto bērnu seksuālo ekspluatāciju, un sabiedrības bažas ir pamatotas,» ministre sacīja žurnālistiem.

Teju 800 pret bērniem dzimumnoziegumus pastrādājušās personas pērn no Austrālijas devušās uz ārzemēm. No viņiem aptuveni trešā daļa devusies uz Dienvidaustrumāzijas zemēm, viņa sacīja.

«Būs jauns likums, kas Austrāliju padarīs par pasaules līderi centienos pasargāt mūsu reģionā mazaizsargātos bērnus no seksa tūrisma,» uzsvēra ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu