Pazudušās Madelēnas lieta: policija netaisās mest plinti krūmos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pat 10 gadus pēc britu meitenītes Madelēnas Makenas mīklainās pazušanas Portugālē policija turpina viņas meklēšanu, atklājot arvien jaunas pēdas un izmeklēšanas virzienus. Metropolitēna policijas komisāra palīgs Marks Raulijs sarunā ar BBC atklāj, ka ir «vērtīga informācija un izmeklēšanas pavedieni», kas varētu palīdzēt atrast atbildi.

«Pat pēc visa šā laika – 10 Madelēnas pazušanas gadiem – tiek atklāta vērtīga informācija un izmeklēšanas virzieni, kuriem ir vērts sekot. Un ar «vērts sekot» es domāju, ka ir iespējams atrast atbildi,» saka Raulijs.

Tiesa, viņš atzīst, ka tikpat labi atbilde varētu nekad arī netikt atrasta. «Kamēr mums ir resursi, lai to darītu, un kamēr ir lietderīgi pavedieni, mēs turpināsim tiem sekot. Ja mēs varam ģimenei šajā briesmīgajā situācijā nodrošināt atbildi, mums tas ir jādara.»

Uz jautājumu, vai šī informācija un pavedieni liecina, ka Madelēna ir dzīva, Raulijs atbild: «Kā jau es sacīju iepriekš – mums nav konkrētu pierādījumu tam, vai Madelēna ir dzīva vai mirusi. Tāpēc mums ir jābūt atvērtiem, un tāpēc šī lieta aizvien ir definēta kā pazudušas personas meklēšana.»

Raulijs atklāj, ka pēc visiem šiem gadiem cilvēku pesimisms ir saprotams, taču, viņaprāt, ir svarīgi domāt atvērti un turpināt meklēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu