Deiviss: ES prasības savu pilsoņu lietā ir «smieklīgi augstas»

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienības (ES) prasības par savu pilsoņu aizsardzību Lielbritānijā ir «smieklīgi augstas» un būs pirmais temats «Brexit» sarunās pēc jūnijā gaidāmajām britu parlamenta vēlēšanām, otrdien paziņoja Lielbritānijas «Brexit» ministrs Deivids Deiviss.

ES amatpersonas «pieturas pie stingrās taktikas, un kādam būtu jāzina, kā tikt ar viņiem galā», radiostacijai LBC atzina ministrs. «Prasības, ko viņi izvirza attiecībā uz ES pilsoņiem, ir smieklīgi augstas.»

ES pieprasīs, lai tās augstākajai tiesai būtu pilnvaras noteikt savu pilsoņu tiesības Lielbritānijā pēc «Brexit», teikts darba dokumentā, kas atklātībā nonāca aizvadītajā nedēļā.

«Mēs Eiropas pilsoņiem šeit dosim ļoti dāsnas tiesības,» sacīja Deiviss. «Mēs negrasāmies būt nevajadzīgi nikni šajā jautājumā. Mēs tam pievērsīsimies jau pašās pirmajās sarunās.»

Valdošo konservatīvo pārsvaram pār opozīcijas leiboristiem turpinot sarukt, toriji cenšas debašu fokusu novirzīt atpakaļ uz «Brexit», lai no jauna stiprinātu atbalstu savai kampaņai.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu