NATO un partnervalstis rīko plašus manevrus Austrumeiropā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO un partnervalstis ceturtdien piedalās divās plašās militārajās mācībās «Noble Jump 2017» un «Baltops», kuras norisinās uz sauszemes un jūrā Eiropas centrālajā daļā un austrumos. Starptautiskajās jūras spēku mācībās «Baltops», kuras šogad notiek jau 45.reizi, piedalās aptuveni 4000 karavīru no 14 valstīm.

«Baltops», kurās iesaistīti 50 kuģi un zemūdenes un vairāk nekā 50 lidaparāti, sākās Ščecinā, Polijā un 16.jūnijā noslēgsies Ķīlē, Vācijā.

Pirmo reizi «Baltops» notika 1972.gadā kā NATO mācības. 1993.gadā tām pievienojās Austrumeiropas valstis, sākot savu ceļu uz iestāšanos NATO.

Tikmēr Rumānijā 2000 karavīru, 1000 militāro palīgdarbinieku un 500 spēkratu piedalās militārajās mācības «Noble Jump 2017», kas pirmdien sākās Grieķijā.

Aptuveni 300 karavīru ceturtdien ieradās Rumānijā no Bulgārijas. Citi karavīri ieradīsies no bāzēm Lielbritānijā, Vācijā, Nīderlandē, Spānijā, Polijā, Norvēģijā un Albānijā.

«Noble Jump 2017» mērķis ir pārbaudīt NATO Sevišķi ātrās reaģēšanas vienības (VJTF), kas tika izveidotas 2014.gadā pēc NATO samita Velsā, lai nodrošinātu ātru reakciju uz draudiem NATO austrumu flangam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu