Melnkalne «melnajā sarakstā» iekļauj 149 Krievijas un Ukrainas pilsoņus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Melnkalne aizliegusi ieceļot valstī 149 Krievijas un Ukrainas pilsoņiem, kas ir saistīti ar Krimas aneksiju un Donbasa konfliktu, vēsta ziņu vietne B92.

Pilsoņu saraksts, kuriem ir aizliegta iebraukšana Melnkalnē, izveidots, balstoties Eiropas Savienības sankciju sarakstā.

Melnkalne ierobežo «ieceļošanu, kā arī rīkošanos ar īpašumiem un aktīviem tām personām, kas, būdamas atbildīgas par aktīvu politikas atbalstīšanu, grauj Ukrainas teritoriālo vienotību, suverenitāti un neatkarību».

Personu vidū, kurām liegta ieceļošana Melnkalnē, ir Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins, Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs, Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs un oligarhs Konstantīns Malofejevs.

Melnkalne agrāk bija tuva Krievijas sabiedrotā, bet jūnijā kļūs par NATO 29.dalībvalsti. Krievija draudējusi atbildēt uz šo Melnkalnes lēmumu ar ekonomiskiem un politiskiem pasākumiem.

Melnkalne uzskata, ka Krievija organizēja oktobrī Melnkalnē notikušo apvērsuma mēģinājumu, lai izjauktu tās iestāšanos NATO, bet Maskava to noliedz.

Šonedēļ Melnkalnes mediji ziņoja, ka Krievija izveidojusi Melnkalnes politiķu sarakstu, kuriem liegta iebraukšana Krievijā. Sarakstā ir vismaz 70 cilvēki, ieskaitot premjerministru, parlamenta spīkeru, vadošās partijas vadītāju un visus parlamenta deputātus, kas balsoja par pievienošanos NATO.

Melnkalnes premjerministrs Duško Markovičs pavēstīja, ka Maskavas attieksme pret Melnkalni liek vilties, un tās rīcība ir neredzēti primitīva un destruktīva.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu