Polija ievēlēta par ANO Drošības padomes pagaidu locekli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Polija piektdien uz diviem gadiem izvēlēta par ANO Drošības padomes pagaidu locekli, ziņo Polijas radio. Par Poliju Ģenerālajā Asamblejā balsoja 190 ANO dalībvalstis, un Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis norādījis, ka tā ir «liela poļu diplomātijas uzvara un milzīgs ārpolitikas panākums».

«Tas ir apliecinājums, ka uz iespējām orientēta ārpolitika nes augļus. Mēs sākam darboties globāli. Mēs nebaidāmies no nopietniem izaicinājumiem,» uzsvēris Vaščikovskis.

Pēdējo mēnešu laikā Varšava pielika lielas pūles, lai laikā no 2018. līdz 2019.gadam kļūtu par Drošības padomes pagaidu locekli.

Drošības padome sastāv no pieciem pastāvīgajiem locekļiem ar veto tiesībām un desmit pagaidu locekļiem, kas tiek nomainīti ik pēc diviem gadiem ANO Ģenerālās Asamblejas balsojumā.

Katru gadu tiek pārvēlēti pieci Drošības padomes pagaidu locekļi, nodrošinot visu kontinentu līdztiesīgu pārstāvniecību.

Viena no pagaidu locekļu vietām pienākas kādai no Austrumeiropas valstīm.

Līdz ar Poliju uz šo vietu sākotnēji pretendēja arī Bulgārija, kas pagājušā gada decembrī savu kandidatūru atsauca.

Šī ir jau sestā reize, kad Polija ievēlēta Drošības padomē.

«Šāds labs rezultāts ir apliecinājums atzinībai par Polijas ieguldījumu starptautiskā miera un drošības uzturēšanā un starptautiskās sabiedrības uzticībai pret mūsu valsti,» teikts Polijas Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Līdz ar Poliju ANO Drošības padomē piektdien ievēlēta Peru, Kuveita, Kotdivuāra un Ekvatoriālā Gvineja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu